İntihal.net Araştırmacıların Kullanıma Açılmıştır

Akademik İntihal (www.intihal.net), akademik çalışmalardaki benzerlik oranını tespit etmek için Türkiye’de üretilmiş yerli bir programdır. Birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş, internet tabanlı bir benzerlik tespit ve raporlama yazılımıdır. intihal.net ile çalışmanızın özgünlük testini  3 adımda gerçekleştirebilirsiniz. İntihal.net farklı dosya formatlarını desteklemektedir. Programa üye olan kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı bakımından hiçbir sınırlandırma olmadan sistemden faydalanabilirler.

İntihal.net herhangi bir kullanıcı sayısı veya tarama sayısı sınırı olmadan kullanılabilir. İntihal.net’de doküman tipi sınırlaması olmaksızın öğrenci ödevi, yüksek lisans tezi, doktora tezi veya makale/bildiri taraması yapılabilir. Belgenizin otomatik olarak depoya eklenmesi problemini yaşamadan rahatlıkla benzerlik testi yapabilirsiniz. intihal.net’de sınıf mantığı klasör sistemi üzerine kuruludur. Akademisyen hesabında, öğrenci ödevleri için kolaylıkla sınıf oluşturabilir ya da bir sınıf oluşturma zorunluluğu olmadan kişisel dokümanınızı test edebilirsiniz. Öğrencilerin ödevlerini yüklemesi için oluşturduğunuz sınıfın klasör kodunu bilmesi yeterlidir.

 

Programı kullanmak isteyen araştırmacılarımız https://intihal.net/ web sayfasından "Bireysel Kayıt" linkini tıklayarak kurumsal e-posta adresleriyle kayıt yapabilirler. 

Kütüphane tarafından onaylandıktan sonra araştırmacılar programı kullanabilirler.

Not1: İntihal.net üye ekranında bulunan E-Posta kısmına kurumsal e- postanızı yazmanız gerekmektedir. Kurumsal e-posta ile üyelik yapmayan kullanıcıların hesapları onaylanmayacaktır.  

Not2: Hesabınız onaylandıktan sonra "Benimle Paylaşılanlar" bölümünden merak ettiğiniz gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Kurumsal e-posta almak isteyen kullanıcılarımız Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek ya da Siirt Üniversitesi Bilgi İşlem Destek Platformu`ndan (buraya tıklayın) talep ederek temin edebilirler. 

Kullanım Kılavuzu 

User Guide 



İBRAHİM DİNLER (0484) 212-1111 / 3583
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
13.7.2021