eOsmanlıca Deneme Erişimi

eOsmanlıca

eOsmanlıca eğitim platformu ve Kelimex Sözlük platformu 31.03.2020 deneme erişimine açılmıştır.

 eOsmanlıca Uygulaması ile; 

·  Kişiye Özel Eğitim; eOsmanlıca için hazırlanmış olan derslerin her biri temel seviyeden başlayıp ileri seviyelere kadar gitmektedir. Kullanıcı kendi seviyesini tespit ederek ileri seviyedeki derslerin kilitlerini açabilir. Unutulmaması gereken asıl konu ise eğer öğrendiğiniz derse hakim değilseniz bir sonraki dersin kilidi asla açılmayacaktır. 

·  Özel İçerikli Kurslar; eOsmanlıca için özel olarak hazırladığımız derslerle 1000 kadar kelime, 85 ders konusu ile 900’ün üzerinde cümle öğretmekteyiz. Bunun yanı sıra yazı çeşitlerinden matbu eserlerde kullanılan nesih hattını, arşiv belgelerinde kullanılan rika hattı için kurslar hazırlamaktayız. Size uygun kursu seçerek eğitiminize en hızlı şekilde başlayabilirsiniz.

·  Sertifika Sahibi Olun; eOsmanlıca ile Osmanlı Türkçesine ve yazı çeşitlerine olan hakimiyetinizi derecelendirin. A1 seviyesinden başlayarak C2 seviyesine kadar hazırlanmış testlere doğru cevaplar vererek ücretsiz eOsmanlıca Dil Sertifikasına sahip olun. İsminize özel olarak düzenlediğimiz sertifikanın isterseniz çıktısını alabilirsiniz.

·  Akademik Ek Kaynaklar; Akademik alanda çalışma yapan akademisyenler için İmla Klavuzu ile Türkçeden Osmanlıca Online Çeviri programını geliştirdik. Aynı zamanda Çeviri sekmesinde kullanıcılar kategorilerine göre eklediğiniz metinlerin çevirilerini yaparak kendi gelişimine katkı sağladığı gibi çevrilmesini istediğiniz metnin tercümesine de ücretsiz ulaşabilirsiniz.

Kurumsal Üyelik Kılavuzu

 

Kelimex

Kelimex Uygulaması ile;

·  450.000 kelime hücresinde Türkçe ve Osmanlıca kelimelerin anlamlarını ve imlalarını bulma

·  Kamus-i Türki, Kamusu'l-Muhit, Vankulu Lügatı, İsimler Sözlüğü, Tamlama ve Deyimler gibi sözlüklerde tarama yapabilme

·  Çözümleyici özelliği ile kelimelerin yıpranması, silinmesi veya okunamaması gibi durumlarda kelime çözümleyebilme   

·  Osmanlı zamanında kullanılan ağırlık, uzunluk, takvim v.b. hesaplama ve ölçümlerinin yapılması

·  Türkçeden osmanlıcaya veya osmanlıcadan türkçeye metin çevirme


Kullanım Kılavuzu: 

 

İBRAHİM DİNLER (0484) 212-1111 / 3583
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
2.3.2020